Primera, 37. kolo

Real poražen, Cannavaro ispraćen ovacijama

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 37. kola španjolskog fudbalskog prvenstva Mallorca je na Santiago Bernabeu pobijedila Real (3:1).  

Susret je počeo onako kako se i očekivalo, Higuain je u 20. minuti nakon centaršuta Rafaela van der Vaarta doveo "Kraljeve" u vodstvo. Međutim, Mallorci nije dugo trebalo za odgovor, te je tako Juan Arango samo šest minuta poslije poravnao rezultat.

U nastavku susreta fudbaleri Reala djelovali su bezvoljno i izgubljeno, što su njihovi navijači nagradili zviždukom. Jedini pljesak zaradio je talijanski odbrambeni igrač, Fabio Cannavaro, kada je u 56. minuti zamijenjen. Ovim pljeskom navijači "Kraljeva2 pokazali su šta misle o Cannavaru i njegovim igrama u Realu.

Bezvoljnost i izgubljenost Realovih zvijezda Mallorca je kaznila u 59. i 71. minuti kada Santana i Keita postižu golove za konačan slom Reala.

Primera, 37. kolo:
Real – Mallorca1:3

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.