Novi poraz Kraljeva

Real nije znao iskoristiti kiks Barcelone

Edmir Škorić

Real Madrid poražen je na gostovanju kod Villarreala s 1:0 u meču 15. kola španske Primere.

Kiks Barcelone iskoristio je Atletico, ali ne i Real, koji je na teškom gostovanju poražen, te je sada na pet bodova od vodećeg dvojca lige.

Furiozno su domaći nogometaši krenuli na gol Reala od prve minute, da bi već u osmoj stigli do prednosti. Roberto Soldado je iskoristio grešku Realovog veznog reda, te je na asistenciju Bakamabua matirao Navasa.

U 16. minuti Sergio Ramos na ubačaj iz kornera glavom šutira, ali lopta ide pored gola. Bakambu prijeti na drugoj strani desetak minuta kasnije, no ostaje 1:0. Bakambu je još jednom pokušaod o poluvremena, no opet nije bio precizan.

U nastavku ofanziva Reala, prijete Benzema, Bale i Ronaldo sa svih pozicija, ali Villrreal se uspješno branio i odbranio. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villarreal je sada na bod od četvrtoplasirane Celte, a na dva od trećeplasiranog Real Madrida. Pomalo neočekivan poraz Kraljeva, no Žuta podmornica se oduvijek smatrala neugodnim rivalom.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.