Guardiola tvrdi da će Henry igrati...

Pred finale Lige prvaka

Henry i Iniesta spremni

Pepe Guardiola, trener Barcelone vjeruje da će Thierry Henry i Andres Iniesta zaigrati u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, iako su obojica tek nedavno počeli trenirati nakon povreda.
 

Francuski napadač povredu desnog koljena zaradio je prilikom Barcine pobjede u el clasicu protiv Reala u Madridu (6:2) drugog dana ovog mjesca. Sa druge strane ofanzivni veznjak aktuelnog prvaka Evrope povredu butnog mišića desne noge zadobio je sedmicu kasnije u duelu sa Villarrealom (3:3). Prve treninge nakon oporavka obojica su odradili tek u ponedjeljak...

„Siguran sam da će obojica biti spremni u srijedu, iako ćemo konačnu odluku donijeti na dan utakmice. Ako ne budu sto posto spremni sigurno ih neću posalti na teren“, rekao je Guardiola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.