Brazilac odlazi bez odštete

Nakon osam godina na Gerlandu

Juninho odlazi, više prostora za Pjanića

Juninho Pernambucano, brazilski fudbaler koji je osam godina proveo na Gerlandu napustiće Lyon, a kako sada stvari stoje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za njegovu zamjenu je naš Miralem Pjanić.

Naš reprezentativac prošlog ljeta je iz Metza stigao u Lyon, ali se nije naigrao, upravo što je struka „lavova“ veću minutažu ustupala brazilskom fudbalru.  

Juninho je sa „lavovima“ osvojio sedam uzastopnih naslova francuskog prvaka i odigrao oko 300 utakmica, te postigao 100 pogodaka.
 
„Juninho nas je nazvao i zamolio da ga pustimo iz kluba. Zbog svega što je učinio za nas bilo bi korektno da mu izađemo u susret“, kazao je Jean-Michel Aulas, predsjednik kluba, koji je najzaslužniji što je Pjanić obukao dresu Lyona.
 
Jedan od najbolji izvođača slobodnih udaraca na svijetu ugovor s Lyonom ima do ljeta 2010. godine, ali će ga klub pustiti bez odštete. Prije dolaska na Gerland, Juninho je igrao je za Vasca da Gamu i Sport Recife.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.