Povukao se sa klupe turskog kluba

Baljić više nije trener Karabukspora

Bivši bh. reprezentativac Elvir Baljić podnio je ostavku na mjesto trenera Kardemir Karabukspora, kluba koji se takmiči u 2. turskoj ligi.

Baljić je Karabukspor vodio u devet utakmica, a ukupno je osvojio 12 bodova. Njegov bilans bio je po tri pobjede, remija i poraza.

"Baljić nam je tada kazao kako namjerava dati ostavku. Održali smo sastanak Upravnog odbora i odlučili da prihvatimo njemu odluku o ostavci. Zahvaljujemo mu se na trudu koji je uložio dok je vodio ekipu u devet utakmica. Želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere", rekao je Tankut, predsjednik turskog kluba.

Elvir Baljić je klupu Karabukspora napustio nakon poraza od Adanaspora rezultatom 3:0.

Podsjećamo, bivši pomoćnik Safeta Sušića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je trener Karabukspora postao u oktobru ove godine, kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa turskim drugoligašem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.