2. Bundesliga

Matthew Taylor pojačao redove FSV Frankfurta

Edmir Škorić

Redove drugoligaša Njemačke, FSV Frankfurta, pojačao je Amerikanac Matthew Taylor, koji je kao slobodan igrač potpisao dvogodišnji ugovor s klubom. Ranije je nastupao u TUS Koblenzu, gdje je ove sezone postigao sedam pogodaka.

Matthew Taylor naredne dvije godine trebao bi nositi dres FSV Frankfurta, ekipe iz 2. Bundeslige. 27-godišnjak će u klubu ostati do 30. juna 2011. godine, a ranije je nastupao za TUS Koblenz, također ekipu iz 2. Bundeslige.

"Matthew Taylor je opasan i plodan napadač. On je startao u samo pet od 22 njegove utakmie, i još je postigao sedam pogodaka. On je jako zanimljiv igrač koji će pojačati naš napad", istakao je sportski direktor FSV-a, Bernd Reisig.

Koblenz je završio na 14. mjestu, a Frankfurt jednu poziciju niže, pa će oba kluba i naredne sezone igrati u istom rangu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.