Navijači Barce očekuju nove uspjehe tima

Pet stvari kojima se mogu radovati navijači Barce u 2016.

Endin Čaušević

Navijači Barcelone imaju mnogo stvari kojima se mogu radovati u 2016. godini.

Aktuelne prvaka Španije i Evrope očekuje uzbudljiv drugi dio sezone u koji će ući znatno pojačani. Navijači katalonske ekipe u posljednje vrijeme uživaju u igrama svoje ekipe, a ovo je pet stvari kojima se navijači Barcelone mogu radovati u 2016. godini.

5. Razvoj budućih zvijezda kluba

Barcelona je poznata po svojoj odličnoj školi fudbalera, te skoro svake godine pojavi se ime novog mladog fudbalera koji oduševi svijet. U ovoj sezoni istakao se Sergi Roberto koji je na dostojan način pokrio mjesto Xavija, a u pojedinim utakmicama igrao i na poziciji lijevog beka, veoma uspješno.

Luis Enrique mnogo vjeruje domaćim talentima i trudi se da im pruži što više minutaže u ekipi. Pored Sergi Roberta u ekipi su još Munir i Sandro, a uskoro bi svoju šansu mogao dobiti i Sergi Samper kojeg navijači Barcelone vide kao novog Busquetsa.

4. Nova pojačanja

Barceloni je početkom ovog mjeseca istekla FIFA-ina zabrana za transfere i sada imaju mogućnost da u svoj tim dovode nova imena. Prošlo je skoro 18 mjeseci kako je Barca dovela zadnje pojačanje koje je debitovalo u ekipi. Na meti Barce u januarskom prelaznom roku nalazi se Mats Hummels koji bi mogao biti prvo pojačanje kluba, ne računajući Turana i Vidala.

Navodno, na listi želja Luisa Enriquea nalaze se još Nolito, Denis Suarez i Jonathan Soriano.

3. Nove majstorije Messija, Neymara i Luisa Suareza

Popularni MSN trio briljirao je u protekloj sezoni u kojoj su postigli čak 136 golova. Navijači katalonske ekipe u skoroj svakoj utakmici mogli su uživati u majstorijama ovih igrača, a kada bi neki od njih bio povrijeđen to se nije puno odrazilo na formu ekipe.

2. Šansa za obaranje rekorda

Barcelona je u protekloj sezoni osvojila skoro sve trofeje, a to su krunisali titulom svjetskog klupskog prvaka krajem decembra što je bila šesta titula za Barcelonu u 2015. godini.

Ipak, mnogi navijači Barcelone priželjkuju da njihova ekipa odbrani titulu prvaka Evrope i da tako postanu prva ekipa kojoj je uspjelo da odbrani Ligu prvaka.

1. Debi Arde Turana i Aleixa Vidala

Nakon FIFA-ine zabrane transfera koja je istekla početkom januara 2016. godine navijači Barcelone s nestrpljenjem očekuju debitantske utakmice Arde Turana i Aleixa Vidala koji su katalonsku ekipu pojačali prije šest mjeseci. Zbog ove zabrane oni nisu imali pravo da igraju u dresu Barce, pa čak ni u prijateljskim utakmicama.

Barcelonu naredne sedmice očekuje utakmica Kupa kralja protiv Espanyola, te će to biti odlična prilika da navijači Barce na Camp Nou vide nova imena s kojima će Barcelona sigurno biti dosta jača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.