Espanyol zaustavio Messija i društvo

18. kolo španske Primere

Espanyol zaustavio Messija i društvo

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone remizirali su na gostovanju u okviru 18. kola španske Primere u gradskom derbiju protiv Espanyola (0:0).

Prvih pola sata utakmice obilježila je dosta nervozna igra sa obje strane, te dosta duela igrač dva kluba. Najbolju priliku na utakmici imala je Barcelona u 36. minuti utakmice kada je Lionel Messi iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Na startu drugog dijela utakmice prva je zaprijetila Barcelona. Neymar je natrčao na odbijenu loptu, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokirala odbrana domaćih. U 55. minuti nevjerovatnu priliku propustio je Luis Suarez koji je sa pola metra uspio da promaši prazan gol, odnosno pogodio je stativu.

Nakon šanse Suareza domaći fudbaleri uspjeli su da umire igru i pritisak Barcelone. Espanyol je većinom pokušavao iz kontri, ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Claudija Brava.

Posljednu priliku na utakmici imao je Lionel Messi koji je ponovo zaprijetio iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla tik pored lijeve stative golmana Espanyola.

Barcelona je na prvom mjestu sa 39 bodova jednim više od drugoplasiranog Reala, dok je Espanyol na 11. mjestu sa 21 bodom.

Primera, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol - Barcelona 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi