Goran Cvijanović za SportSport.ba

"Sarajevo se interesovalo, ali nije bilo konkretne ponude"

Slovenački mediji objavili su informaciju da je vezista Goran Cvijanović (29) odbio mjesečnih 8.000 eura od FK Sarajevo i potom otišao u daleki Kuvajt. 

Cvijanović, koji je ujedno bio i reprezentativac Slovenije, potpisao je ugovor sa kuvajtskim klubom Al-Arabi SC, a tijekom razgovora za SportSport.ba istakao je da konkretne ponude Sarajeva nije bilo i da nije nemoguće da u budućnosti obuče dres aktuelnog bh. prvaka.

"Postojalo je zanimanje Sarajeva, ali ne i konkretna ponuda. Tada je bilo prekasno da sklopimo neki posao jer sam ljudima iz Kuvajta obećao da ću doći i nisam želio izigrati dogovor. Imao sam i jednu ponudu iz Kine koja nije bila finansijski dobra koliko je iz Kuvajta", kazao nam je Cvijanović, dodavši:

"Sarajevu nisam rekao 'ne' i moram priznati da sam o tom klubu čuo toliko pozitivnih stvari, počevši od vlasnika iz Malezije do trenera Ješića. Ko zna šta će biti kada mi istekne ugovor u Kuvajtu, ja nikad nikome ne zatvaram vrata."

Nekadašnji fudbaler Maribora i Rijeke ističe da je upoznat sa kvalitetom bh. prvenstva, te ističe da je trenutno infrastruktura najveći problem. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam vrlo dobro situaciju u ligi i moram priznati da je infrastruktura malo slabija. Imao sam priliku sa Mariborom igrati utakmice protiv Željezničara, a također i sa Slovenijom protiv reprezentacije BiH. Šteta je što niste otišli na Evropsko prvenstvo", podvukao je Cvijanović na kraju razgovora

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.