Centrotrans liga za prvaka BiH

Igokea uvjerljiva protiv Slavije

Igokea Partizan demonstrirala je svoju snagu visokom pobjednom nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva. Gosti su doživjeli pravi debakl u Aleksandrovcu i čini se da su nakon poraza od Borca kada su praktično izgubili šanse za plasman u play Off, izgubili i motiv za dalje takmičenje.

Pravi potop počeo je još od prve minute susreta. Domaći su igrali agresivnu odbranu i realizovali kontre, pa se gosni nisu ni snašli, a razlika je već bila dvocifrena. Već nakon prve četvrtine koja je završena sa 36:11 bilo je jasno da neće biti velikih uzbuđenja u ovom susretu.

KK Igokea Partizan – KK Slavija 99:59
(36:11, 19:19, 26:16, 18:13)



ALEKSANDROVAC – Dvorana “Nenad Baštinac”, Gledalaca: 800. Sudije: Dražen Pehar, Ante Drmić, Ćorić. 5 ličnih grešaka: Patterson (Igokea Partizan), Grubišić (Slavija), Tehnička greška: Sretenović, isključenje (Igokea Partizan), Demić (Slavija). Nesportska greška Demić, Stanić (Slavija).

Igokea Partizan: Tošić 2, Patterson 9, Bocka 7, Stazić 11, Đurica 1, Vučurović 10, Ćup 8, Wright 7, Tautvydas 4 , Stefanović 4, Kovačević 20. Allen 16. Trener: Zoran Sretenović
Slavija: Gvozdenović 5, Stanić 4, Tomašević, Simeunović, Mladenović 6, Damjanović, Vuković 4, Malović 4, Grubišić 8, Ivanović 2, Demić 14, Damjanović A. 12. Trener: Goran Šehovac.
Kakav susret su igrači Slavije odigrali najbolje pokazuje i statistika u kojoj se vidi da su imali čak 20 izgubljenih (Igokea Partizan 9), te 4 osvojene ( Igokea Partizan 14) i šut za tri poena 21/0.

Sjenu na još jedan košarkaški meč bacilo je diskutabilno suđenje trojca Pehar, Drmić, Ćorić koji su čudnim odlukama na štetu obje ekipe u pojedinim trenucima izazivali i smijeh publike u dvorani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.