Dao doprinos brojnim uspjesima Plavih sa Grbavice

Najblistaviji trenuci Samira Bekrića u dresu Željezničara

Miljenik navijača Plavih sa Grbavice Samir Bekrić jučer se vratio u Željezničar, sa kojim je potpisao troipogodišnji ugovor.

Bekriću je ovo drugi put da se vraća u klub za koji je već nastupao u periodu od 2006. do 2010., te 2012. do 2013. godine. Za to vrijeme, ovaj vezni fudbaler je za Plave odigrao 145 utamica, postigao je 34 gola i upisao veliki broj asistencija.

Navijači Željezničara su Bekrićev ponovni dolazak na Grbavicu dočekali sa velikim oduševljenjem, prisjećajući se svih uspjeha ovog kluba u kojim je učestvovao.

Samir Bekrić je sa Željom prošao sve - od godina tavorenja po sredini tabele do dominacije bh. fudbalom. Sa svojim voljenim klubom osvojio je tri titule prvaka Bosne i Hercegovine i jedan Kup, a čao i onda kada je bio stotinama hiljada kilometara daleko od Grbavice, prisjećao se svog doma i kluba za koji ga, kako je više puta ponovio, vežu najljepše uspomene.

U nastavku vam donosimo neke od Bekrićevih najboljih poteza i utakmica u plavom dresu, po kojim ga navijači Željezničara najviše pamte.

Gol za pobjedu protiv Olimpica (2012.)

U sezoni 2012/2013., Bekrić nije bio na svojoj nekadašnjoj razini, ali je ipak s vremena na vrijeme znao podsjetiti na svoje najbolje dane u plavom dresu.

Željezničar se krajem 2012. godine u okviru Kupa BiH sastao sa Olimpicom, a pobjedu  mu je u 90. minuti utakmice osigurao Samir Bekrić, koji je svoj pogodak i te kako znao proslaviti. To je ujedno bio i jedini gol na utakmici.

Dva gola protiv Slavije i ovjera šampionske titule (2012.)

Jednu od svojih najboljih utakmica u povratničkoj sezoni Bekrić je pružio protiv Slavije na Grbavici.

Željezničar je slavio sa 3:1, a sa tri boda je i matematički osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Samir Bekrić je u pobjedi svog tima učestvovao sa dva postignuta pogotka, od kojih je drugi bio posebno lijep.

Gol u pobjedi protiv Sarajeva (2009.)

Navijačima Željezničara je sezona 2008/2009. ostala u veoma lošem sjećanju, obzirom da njihov klub ni tada nije izborio plasman u Evropu, niti došao do pehara.

Najsvjetliji Željin trenutak u toj sezoni desio se u maju 2009. godine, kada je u 93. sarajevskom gradskom derbiju ostvarena pobjeda rezultatom 2:0, a jedan od junaka utakmice bio je Samir Bekrić, koji je u 35. minuti postigao vodeći gol za svoj tim.

Dvije asistencije protiv Sarajeva (2012.)

Željezničar je u sezoni 2011/2012. osvojio duplu krunu, ali je malo nedostajalo da pred kraj sezone 'pokvari' sveukupni dojam porazom od Sarajeva.

Bordo tim je rano stekao vodstvo od 2:0, a onda je u 35. minuti Amar Osim u igru uveo Samira Bekrića, koji mu se odužio sa dvije asistencije. Jedan od boljih derbija u posljednjih dvadesetak godina okončan je rezultatom 2:2, kojim su zadovoljniji bili gosti sa Grbavice.

Dva gola protiv Laktaša u slavljeničkoj atmosferi (2010.)

Željezničar je posljednju utakmicu u šampionskoj sezoni 2009/10. odigrao na Grbavici protiv Laktaša, a ona je okončana pobjedom Plavih rezultatom 4:1.

Samir Bekrić je na tom susretu sa dva postignuta pogotka krunisao svoju najbolju sezonu u karijeri i podigao svoj prvi šampionski pehar u plavom dresu.

Gol protiv Širokog Brijega u sudijskoj nadoknadi (2012.)

Željezničar je u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone 2012/13. u okršaju sa Širokim Brijegom odlučivao o tome ko će osvojiti jesenju titulu.

Izuzetno dramatična utakmica imala je uzbudljivu završnicu, a Plavim je u sudijskoj nadoknadi dosuđen jedanaesterac.

U ovom veoma bitnom trenutku, odgovornost je preuzeo Samir Bekrić, koji je izveo jedanaesterac i pogodio za veliku pobjedu Željezničara. Za klub sa Grbavice je ovaj pogodak bio pravi vjetar u leđa u pohodu na šampionski pehar, koji je na kraju te sezone završio u vitrinama 'Plavog salona'.

Fantastična partija protiv Borca 2010. godine

Samir Bekrić je svoju vjerovatno najbolju partiju u dresu Željezničara prikazao u duelu protiv Borca 2010. godine koji je, ispostavit će se kasnije, odlučio novog prvaka države.

U pobjedi Plavih rezultatom 4:2, Bekrić je postigao jedan gol i upisao dvije asistencije, te je sasvim zasluženo je proglašen igračem utakmice. Osim toga što je direktno učestvovao u tri od četiri pogotka svog kluba, publici na ispunjenoj Grbavici je pokazao i nekoliko atraktivnih poteza, koji se na našim terenima ne viđaju često.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.