TAU Ceramica dovodi pojačanje

Tripković postaje Teletovićev saigrač

Uroš Tripković, jedan od najboljih košarkaša Partizana uskoro će postati novi član TAU Ceramice za koju već godinama uspješno igra Mirza Teletović, bh. reprezentativac.

Tripković i čelnici aktuelnog prvaka Španije su već postigli saglasnost i u narednih nekoliko dana očekuje se potpies na ugovor.

Tripković je izdanak sjajne škole “crno-belih” i nema sumnje da će mnogo nedostajati ekipi koja je u minuloj sezoni ostvarila “triple-duble”: Prvenstvo i Kup Srbije, te NLB prsten.

U 18 mečeva Eurolige, u kojoj je Partizan eliminisan od CSKA u četvrtfinalu, prosječno je postizao 10.6 poena i imao 1.6 skok.

U NLB-u je njegov prosjek iznosio 9.7 poena, 1.7 skokova i 1.3 asistencije, dok je u Swisslion ligi Srbije postizao 12.1 poen uz 1.5 skok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.