Dudi Sela izbacio Verdasca

Verdasco izbacio Nadala, pa ispao od 87. igrača svijeta

Izraelac Dudi Sela priredoio je iznenađenje drugog kola Australian Opena i izbacio favorizovanog Fernanda Verdasca nakon četiri seta.

Verdasco je veoma slabo odigrao ovaj meč i nije ličio na onog igrača koji je sjajnom igrom prije dva dana izbacio Rafaela Nadala.

Dobio je Španac prvi set i to rezultatom 6:4, ali je to bilo sve što je uradio na ovom meču. Sljedeća tri seta pripala su Izraelcu rezultatima 6:3, 6:3 i 7:6 (7:4).

Pokušavao je Verdasco u posljednjem setu na sve načine da ostane na turniru, pa se uspio vratiti i sa 2:5 doći do tie breaka, ali snage za potpuni preokret nije imao. 

Sela će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Kuznetsov - Chardy. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.