Ranking karijere i velika zarada za Mirzu Bašića

Plasirao se u prvi krug Australian Opena

Ranking karijere i velika zarada za Mirzu Bašića

Dž. Mrakić

Mirza Bašić pobjedom protiv Indijca Saketha Mynenija u trećem kolu kvalifikacija Australian Opena po prvi put u karijeri plasirao se u glavni žrijeb jednog Grand Slam turnira.

Bosanskohercegovački teniser od svog posljednjeg protivnika bio je bolji 2:1 u setovima i Bosna i Hercegovina će prvi put ikada imati dva predstavnika u glavnom žrijebu jednog Grand Slama.

Bašić je prethodno po 2:0 u setovima savladao Copila i Bourguea, a protivnik u prvom kolu Australian Opena bit će mu nekada 33. teniser na ATP listi, Holanđanin Robin Haase.

Inače, drugi reket Bosne i Hercegovine plasmanom u glavni žrijeb ostvario je novi ranking karijere, s obzirom da je sada 131. (+3) na live ATP listi, a također inkasirao je i lijepu svotu od 34.500 australskih dolara.

Eventualnom pobjedom protiv Haasea ostvario bi novi napredak od oko 10 pozicija i dodatnih 25.500 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi