Procurili dokumenti u javnost

Real je lagao: Otkriveno koliko je plaćen Gareth Bale!

Football Leaks, koji je specijalizovan za objavu detalja i tajnih klauzula u ugovorima, razotkrio je dokumente vezane za transfer Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid.

Velški fudbaler je za Real Madrid bio skuplji nego što je bilo 'prijavljeno' u javnosti. Tottenham je čelnicima Real Madrida davao opciju da iznos od 91 milion eura uplate u roku od dvije sedmice, ali su se u kraljevskom klubu odlučili za opciju prema kojoj će obeštećenje uplatiti u četiri rate i pritom izdvojiti vrtoglavnih 100.75 miliona eura. 

Pretpostavlja se da je Real Madrid detalje zataškao iz razloga što Cristianu Ronaldu ne bi bilo svejedno da Gareth Bale bude plaćeniji od njega, a u otkrivenim dokumentima je posebno interesantna klauzula prema kojoj Tottenham sprječava da se podatak o visini obeštećenja iznosi u javnost.

"Tottenham se slaže da neće izdavati nikakvo saopštenje oko ekonomskih aspekata dogovora", stoji u potpisanom ugovoru između ove dvije momčadi. 

U ugovori stoji da je Baleu i njegovom klubu zabranjeno u javnosti pričati negativno o Tottenhamu i predsjedniku Danielu Levyju, a također Real Madrid mora obavijestiti Spurse ukoliko neki klub iz Engleske pošalje konkretnu ponudu za velškog reprezentativca. 

Tottenham će u tom slučaju imati rok od 72 sata da otkupi Balea za istu prvobitnu sumu koju Real Madrid namjerava prihvatiti, a prednost će imati čak i ukoliko drugi zainteresovani klub pošalje drugu, bolju ponudu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.