FOTO: EPA

Klubovi iz Slovačke, Danske i Ukrajine

Željezničar dogovorio tri pripremne utakmice u Antaliji

Željezničar će drugi dio priprema odraditi u Turskoj, tačnije u Antaliji gdje će biti odigrane tri utakmice. 

Plavi sa Grbavice će 9. februara otputovati na desetodnevne pripreme u Antaliju, a na zvaničnoj klupskoj stranici je saopšteno da su dogovorene već tri prijateljske utakmice sa klubovima iz Slovačke, Danske i Ukrajine.

Prva utakmica se igra 11. februara sa slovačkim prvoligašem FC DAC 1904 na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski reprezentativac Tomislav Marić, a među fudbalerima tima je i Antonio Asanović koji je 2014. godine bio na Grbavici.

Druga utakmica je na rasporedu 15. februara protiv Vendesyssel FF koji se takmiči u drugoj ligi Danske, dok će Željezničar tri dana kasnije odmjeriti snage sa ukrajinskim klubom pod nazivom FC Illichivets Mariupol. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Raspored utakmica:

26. januar: Željezničar – Čapljina
29. januar: Željezničar – Velež
03. februar: Željezničar – Vitez
11. februar: Željezničar – FC DAC 1904
15. februar: Željezničar – Vendsyssel FF
18. februar: Željezničar – FC Illichivets Mariupol

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.