Dva gola Roberta Lewandowskog

Bayern pobjedom ušao u 2016. godinu

Večeras je u Hamburgu odigrana prva utakmica proljetnog dijela Bundeslige, a sastali su se HSV i Bayern. Pobjedu je ostvarila ekipa aktuelnog njemačkog prvaka, koja je slavila rezultatom 2:1.

Igrao se 37. minut kada je Bayern stigao u prednost, a strijelac je sa bijele tačke bio Poljak Robert Lewandowski.

Xabi Alonso je u 53. minuti nespretnom reakcijom matirao Neuera i vratio HSV u život, da bi nešto manje od deset minuta kasnije viđen i posljednji, treći gol na utakmici.

Nakon jednog dalekometnog udarca Mullera, lopta je na putu do gola pogodila Lewandowskog koji je skrenuo u drugu stranu, što je prevarilo Adlera.

Fudbaleri Hamburga su se bunili smatrajući da je najbolji strijelac Bayerna bio u ofsajd poziciji, ali jasno je da je pogodak bio regularan.

Ostalo je do kraja 2:1 za Bayern, koji je tako ostvario trijumf u svojoj prvoj službenoj utakmici u ovoj godini. Podsjećamo, u sastavu domaćeg tima nije bilo Emira Spahića koji se oporavlja od povrede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

HSV - Bayern 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.