Prvi reket svijeta bez problema protiv Nishikorija

Đoković dominantno do polufinala Australian Opena

Endin Čaušević

Prvi reket svijeta Novak Đoković bez većih problema plasirao se u polufinale Australian Opena.

Đoković je danas u četvrtfinalu Australian Opena igrao protiv japanskog tenisera Keija Nishikorija, a do pobjede je stigao lakše nego što se očekivalo. Najbolji teniser svijeta u današnjem meču slavio je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:4)

Srbijanski teniser sjajno je otvorio meč protiv Nishikorija i do breaka je stigao u osmom gemu. Đoković je nakon toga ušao u svoj ritam, a Japanac nije imao rješenje za ovu igru srbijanskog tenisera. Đoković je bio siguran na svom servisu i slavio je u prvom setu sa 6:3.

Đoković je sjajno iskoristio kraj prvog seta i u drugi set je ušao sa velikim samopouzdanjem. To se isplatilo već u prvom gemu u kojem je srbijanski teniser došao do breaka. Prvi reket svijeta strpljivo je čuvao break prednosti, ali je u petom gemu ponovo uzeo break Japancu i poveo sa 4:1. To kraja seta prepustio je Nishikoriju samo jedan gem i slavio s ubjedljivih 6:2, za 2:0 u setovima.

Japanski teniser u meč je na pravi način ušao tek u trećem setu. Brzo je na svoj servis poveo sa 1:0, a onda je stigao i do breaka. Đoković je ekspresno vratio break i smanjio na 2:1, ali je Nishikori ponovo briljirao i ponovo uzeo break za 3:1. Ipak, ni to nije dugo potrajalo jer je Novak ponovo vratio break i smanjio na 3:2. Istim tempom nastavio je Đoković i u narednom gemu, te je poravnao na 3:3, a zatim stigao do breaka prednosti za 4:3. Srbijanski teniser je nakon toga iskusno čuvao prednost breaka i slavio sa 6:4 u trećem setu.

Đoković u polufinalu Australian Opena igra protiv Rogera Federera koji je rano jutros u četvrtfinalu sa 3:0 u setovima savladao češkog tenisera Tomasa Berdycha.

Australian Open, četvrtfinale:

Đoković - Nishikori 3:0 (6:3, 6:2, 6:4)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.