Đoković: Ovo je bio težak meč, ali sam sretan zbog pobjede

Srbijanski teniser izborio četvrtfinale na Australian Openu

Đoković: Ovo je bio težak meč, ali sam sretan zbog pobjede

E. Čaušević

Prvi reket svijeta Novak Đoković danas je u osmini finala Australian Opena savladao francuskog tenisera Gillesa Simona.

Đoković je do plasmana u četvrtfinale došao teže od očekivanog nakon pet setova u današnjem meču protiv Simona, 3:2 (6:3, 6:7, 6:4, 4:6, 6:3). Nakon meča Đoković je kazao da je danas protiv sebe imao odličnog protivnika, te da je sretan što je na kraju izborio četvrtfinale Australian Opena.

"Igrao je veoma dobro, ovo je bio težak meč sa velikim brojem razmjene udaraca. Slavio sam protiv Simona prethodnih devet puta, ali moram priznati da je on jedan od najkonstantnijih tenisera u prethodnim godinama. Znao je kako da igra protiv mene, odigrali smo veliki meč i ovo je bila velika borba. Sretan sam što sam slavio", rekao je Đoković.

Srbijanskog tenisera u četvrtfinalu Australian Opena očekuje meč protiv japanskog tenisera Keija Nishikorija koji je rano jutros u osmini finala savladao Joa-Wilfrieda Tsongu.

"Igrali smo mnogo puta na velikim turnirima i zadnjih nekoliko mečeva sam uspio dobiti. Kei je sjajan teniser i znam da me očekuje težak meč. Moram smanjiti broj grešaka koje sam danas pravio i nadam se da ću doći do polufinala", dodao je Novak.

Đoković je danas izborio 27 uzastopno četvrfinale na Grand Slam turnirima.

"Kada ste ovako konstantni u društvu ovih tenisera onda morate biti ponosni na sebe, a ja to sigurno jesam", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi