Druga pripremna utakmica

Široki Brijeg savladao Osijek

Široki Brijeg u svojoj drugoj pripremnoj utakmici ostvario pobjedu nad hrvatskim prvoligašem Osijekom. 

Utakmica odigrana u Kampu "Musa-Karačić" okončana je rezultatom 2:1 i prvi pogodak na ovom susretu viđen je već u drugoj minuti, kada je Jure Ivanković sa bijele tačke realizirao najstrožiju kaznu. 

Tim rezultatom (1:0) se otišlo na odmor, da bi ponovno druga minuta, ovoga puta u nastavku, bila kobna za gostujući sastav iz Hrvatske. Ovaj put je prednost Širokobriježana povisio mladi Luka Menalo. 

Prava katastrofa zaprijetila je Osijeku u 58. minuti, međutim iskusni Wagner nije bio precizan sa bijele tačke i po običaju u fudbalu je uslijedila kazna. U 71. minuti prednost domaćih je smanjio Perošević i postavio konačnih 2:1. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Bralić, Brekalo, Marković, Ćorić, Pehar, Ivanković, Sesar, Ajayi, Baraban, Kresinger (još su igrali: Ćorluka, Menalo, Pandža, Kožul, Barišić, Landeka, Kožulj, Wagner, Buhač, Krstanović, Crnov, Karačić).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.