Foto: EPA

Pobjeda Bavaraca

Lewa nemilosrdno trese mreže, Bayernu nova pobjeda

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bayerna savladali su Hoffenheim s 2:0 u susretu 19. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su briljirali i u ovom meču. Stvorili su veliki broj prilika pred protivničkim golom, a na kraju su dvije lopte završile u mreži.

Na prvi gol Bayern je čekao nešto više od pola sata. Sjajnu asistenciju Coste u pogodak je pretvorio Robert Lewandowski za prednost od 1:0.

Iako je prilika u prvom poluvremenu bilo još, na odmor se otišlo minimalnim vodstvo bavarskog kluba, da bi u nastavku poljski napadač ponovo stupio na scenu.

Igrala se 64. minuta kada je Lewandowski ponovo pogodio za prednost od 2:0, a ovaj gol se ispostavio i kao posljednji danas.

Ermin Bičakić je odigrao kompletan meč za goste.

Bundesliga, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern - Hoffenheim 2:0 (Lewandowski 32', 64')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.