Euroliga

Nevjerovatni Printezis uništio Khimky, veliki kiks Reala

Večerašnjim utakmicama okončano je 6. kolo TOP 16 faze Eurolige u grupama E i F.

Real Madrid je pred svojim navijačima doživio prilično šokantan poraz od Laboral Kutxe rezultatom 77:68. Madriđani su tako doveli u pitanje plasman među osam najboljih ekipa Evrope, obzirom da im je ovo bio već treći poraz u grupi.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Causer sa 15 i Blažič sa 13 poena, dok Realu nije pomogao ni raspoloženi Rodriguez sa 18 poena.

Olympiakos je rezultatom 89:77 savladao Khimky i tako stigao do svoje treće pobjede u grupi F. Utakmica je većim dijelom proticala u rezultatskom egalu, ali je u posljednjoj četvrtini domaći tim odigrao mnogo bolje i na kraju upisao važan trijumf.

Ubjedljivo prvo ime utakmice bio je fenomenalni Georgios Printezis, koji je za 27 minuta na terenu postigao 30 poena, čemu je dodao 9 skokova i isto toliko asistencija. Spanoulis je postigao 14 poena, koliko i Rice na drugoj strani.

Fenerbahče je u turskom derbiju kao gost slavio protiv Efesa rezultatom 77:73. Udoh i Bogdanović su sa po 15 poena bili najefikasniji igrači pobjedničkog tima, dok su isto toliko poena u redovima Efesa ubacili Šarić i Osman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.