Prijateljska utakmica

Široki vodio do 85. minute, pa izgubio od Rijeke

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega poraženi su s 2:1 od Rijeke u prijateljskoj utakmici.

Susret je odigran na stadionu na Rujevici pred oko 2.000 gledatelja, a  naš premijerligaš pružio je otpor timu iz vrha HNL-a.

Još je Široki poveo preko Kožulja u 48. minuti i sve do samog finiša je bio u prednosti, a onda su Riječani preokrenuli.

Pet minuta prije kraja Kajević zabija za 1:1, a ubrzo je Bezjak pogodio za potpuni preokret ekipe koje s klupe vodi slovenački stručnjak Matjaž Kek.

Široki - Rijeka 1:2 (Kožulj 48/ Kajević 85, Bezjak 87)

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Ćorić, Pehar, Krstanović, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Crnov, Marković (još su igrali: Landeka, Baraban, Wagner, Ćorluka, Menalo, Bralić, Buhač, Kožul). Trener: Slaven Musa. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RIJEKA: Vargić, Mitrović, Gavranović, Diyoke, Brezovec, Močinić, Zuta, Samardžić, Bertoša, Roshi, Balaj (još su igrali: Matel, Mejač, Kajević, Bezjak, Bradarić, Bajić, Ristovski).  Trener: Matjaž Kek.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.