Skandali koji su iznenadili englesku javnost

Ovo su igrači koji imaju problema sa kockanjem

Endin Čaušević

Mnogi fudbaleri su u svojoj karijeri nekoliko puta posjetili kockarnice, a ima i onih koji su imali velikih problema sa kockanjem.

Velika primanja fudbalera omugućila si im dosta lagodniji život, a neki od njih su svoj novac odlučili trošiti u noćnim izlascima, automobilima, kasinima. 

Na njihovu žalost mnogi su doživjeli velike probleme, gubitak novca i sramotne situacije zbog ovisnosti.Ovo je lista pet fudbalera koji su u svojoj karijeri imali dosta problema sa kockanjem, a trenutno igraju u Engleskoj.

5. Kelvin Etuhu

Ovaj fudbaler trenutno igra u Buryju. On je bio velika nada Manchester Cityja, ali je 2011. godine završio u zatvoru jer je napao gosta u jednom kasinu u Manchesteru. On je priznao svoju krivicu, a nakon ovog skandala dobio je 'nogu' u ekipi Cityja.

4. Phil Bardsley

Bardsley je vrhunac karijere ostvario u ekipi Sunderlanda, a nažalost u istoj ekipi dotakao je i dno. Naime, 2013. godine je procurila slika iz kasina u kojem na podu leži Bardsley prekriven novcem.

Tadašnji trener Paolo Di Canio odlučio je odstraniti iz ekipe ovog odbrambeng fudbalera.

3. Federico Macheda

Velika nada Manchester Uniteda nakon nekoliko sjajnih utakmica u dresu ovog kluba sreću je tražio u mnogim ekipama širom Evrope. Macheda je United napustio jer je mnogo vremena provodio u kasinima, a to se nije svidjelo Sir Alexu Fergusonu.

Menadžer Uniteda kasnije je na posudbe slao Machedu koji i dan danas voli da veći dio svog slobodnog vremena provodi u raznim kockarnicama.

2. Papiss Cisse

Papiss Cisse je u centar pažnje engleske javnosti dospio jer je prije nekoliko sezona odbio da nosi dres Newcastlea jer se na dresu nalazila reklama kladionice. On je iz vjerskih razloga odbijao da nosi taj dres.

Ipak, samo nekoliko mjeseci kasnije Cisse je uslikan u jednom od kasina u Newcastleu. Senegalac nije htio komentarisati ovu fotografiju, a na kraju se pokajao zbog svog postupka.

1. Jamie Vardy

Vjerovatno i najbolji napadač u engleskoj Premier ligi trenutno. Vardy je u svojoj prošlosti imao dosta problema sa zakonom, a ne krije da voli često ići u kasina. Vary je nekoliko puta pravio velike skandale u kasinima, a jednom je bio optužen za rasističke ispade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.