IFFHS objavio novi spisak

Bh. klubova nema među 300 najboljih

Teme:

Prema međunarodnom institutu za fudbal i statistiku najuspješniji klubovi na svijetu su Barcelona i Manchester United, finalisti ovogodišnje Lige prvaka. Na trećem mjestu je Chelsea, dok su Liverpool i Arsenal četvrti, odnosno peti.

Od klubova iz regiona, najuspješniji tim je zagrebački Dinamo koji je na 68. mjestu, dok je u Top-100 i beogradski Partizan (94.). Treba dodati i da Hajduk dijeli 154. poziciju, a da su među 300 klubova i Crvena zvezda, Vojvodina, čačanski Borac, Rabotnički (Makedonija)…

Na kraju teksta namjerno smo ostavili prostor za bh. ekipe. Naravno, njih nema ni među 300 najboljih, a pitanje je da li bi ih bilo i da je lista obuhvatila 500 ili možda čak 1.000 klubova na svijetu.

Poredak
1. Barcelona (Španija), Manchester United (Engleska), Chelsea (Engleska), Liverpool (Engleska), Arsenal (Engleska), Shakhtyor (Ukrajina), Dinamo Kyiv (Ukrajina), Estudiantes de La Plata (Argentina), Hamburger SV (Njemačka), Gremio Foot-Ball Porto-Alegrense (Brazil)…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.