Trener Mladosti za SportSport.ba

Rahimić: Prva dva kola će odlučiti našu sudbinu

Edmir Škorić

Mladost iz Kaknja danas je s 2:0 pobijedila njemačkog petoligaša, ekipu Ranheima, a trener Ibro Rahimić može da bude zadovoljan.

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, u nastavku Mladost je postigla dva gola (Asanović i Poček, op.a), te je došla do pobjede.

"U pojedinim momentima nismo baš dobro stajali, ali u završnici smo pokazali da smo kvalitetnija ekipa. Ovo su početne utakmice u Turskoj, pa sam dao šansu mlađim igračima i igračima koji su tek došli", rekao je Rahimić za SportSport.ba, dodavši:

"Vidim da novi igrači imaju kvaliteta, ali treba malo vremena. Oni se postepeno uklapaju u ekipu i vjerujem da ćemo biti bolji nego u prvom dijelu sezone".

Težak raspored u nastavku sezone

"Prve utakmice u nastavku sezone bit će možda i odlučujuće za sudbinu Mladosti. Ako tu napravimo dobre rezultate, onda smo 99 posto sigurni. Želimo ostati drugu godinu u Premijer ligi. Igrat ćemo kvalitetno, ali gledat ćemo i rezultat".

Cilj ostanak u ligi

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Došao sam u Kakanj da ostavim klub u ligi. Volim te izazove, a evo i idemo u dobrom pravcu. Mislim da zbog svega zaslužujemo ostati u ligi i vjerujem da ćemo uspjeti u tome", istakao je na kraju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.