Foto: EPA

Bayern siguran

Bavarci lagano do polufinala

Midhat Šljivak

Fudbaleri minhenskog Bayerna plasirali su se u polufinale DFB Kupa. Bavarci su večeras na gostovanju savladali Bochum s laganih 3:0.

Na prvi gol u ovom meču čekalo se do 39. minute. Prekrasnu asistenciju Mullera u pogodak je pretvorio Robert Lewandowski za rezultat poluvremena od 1:0.

Imao je Bayern odličnu priliku u samom finišu da udvostruči prednost. Šimunek je dobio crveni karton, skrivio je penal, ali je Muller bio neprecizan.

Ipak, sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 61. minuti. Ponovo je Muller asistent, a ovog puta Thiago Alcantara pogađa za 2:0 i ovjeru plasmana u polufinale.

Konačnih 3:0 postavio je Lewandowski u nadoknadi vremena...

DFB Kup, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bochum - Bayern 0:3 (Lewandowski 39', 90+1', Alcantara 61')


Poljak opet pogodio! by ss_video
Alcantara pokazao sta zna kad je zdrav by ss_video
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.