Defanzivac Mladosti o utakmicama protiv Širokog

Isaković: Dobro je što prvu utakmicu igramo na Pecari

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja u okviru četvrtfinala Kupa BiH u dvije utakmice snage će odmjeriti s ekipom Širokog Brijega. Ždrijeb za klub iz Kaknja je mogao biti lakši, ali i teži, međutim izabranici Ibre Rahimića u prvoj polusezoni pokazali su nekoliko puta, da na koljena mogu baciti i najbolje klubove u Premijer ligi.

Mladost se u subotu vraća iz Antalije, gdje su odradili posljednju fazu priprema. O ždrijebu Kupa nešto više nam je kazao 30-godišnji defanzivac Aladin Isaković, koji nije previše zabrinut što je njegov klub za protivnika dobio jednu od najboljih ekipa u ligi.

"Zaista smo imali odlične uslove za pripreme u Antaliji, ekipa je u kontrolnim utakmicama pokazala da se može nositi i sa mnogo jačim ekipama iz znatno boljih liga nego što je naša. Najbitnije je da dosada nije bilo nekih težih povreda, te se nadam da će tako ostati i do početka sezone. Kostur ekipe je ostao na okupu, očekujem da u narednih 12 kola potvrdimo kvalitet i osiguramo opstanak u ligi, što je prije početka sezone rijetko ko očekivao", ističe Isaković.

Među osam najboljih ekipa u Kupu, Mladost je za protivnika dobila ekipu Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nema sumnje da je naš protivnik dobra ekipa, koja pretenduje na titulu prvaka u ovoj sezoni. Imaju dobrog trenera i ekipu, ali mislim da mi možemo da ih eliminišemo u dvije utakmice. Po meni je prednost za nas što prvu utakmicu igramo na Pecari, siguran sam da možemo do povoljnog rezultata, a onda u revanšu uz pomoć publike do još jednog velikog iznenađenja. Za Mladost sada svi znaju, mnogi nas respektuju nakon što smo pobijedili Željezničar, Sarajevo i Čelik, tako da je i to još jedan poduhvat koji smo napravili u ovoj sezoni", kazao je za SportSport.ba Aladin Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.