Lista najboljih strijelaca u Evropi

Bez glavne zvijezde u TOP 10 najboljih strijelaca

Endin Čaušević

Sezona u ligama širom Evrope u punom je jeku, a već se izdvojilo nekoliko strijelaca koji će konkurisati za Zlatnu kopačku.

Naime, ove sezone nekoliko igrača uključilo se u borbu za Zlatnu loptu i za razliku od prethodnih ovo neće biti još jedna borba Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Donosimo vam listu deset najboljih strijelaca u Evropi, a zanimljivo je da na ovoj listi nema najboljeg fudbalera svijeta Lionela Messija. Ipak, prvo mjesto drži igrač iz Barcelone...

10. Islam Slimani (Sporting Lisabon)

Slimani ove sezone igra odlično u dresu lisabonskog Sportinga. Ovaj fudbaler je u dosadašnjem dijelu portugalske lige odigrao 21 utakmicu i postigao je 18 golova.

9. Jamie Vardy (Leicester)

Vardy je ove sezone najveća senzacija u engleskoj Premier ligi. Leicester ove sezone igra fantastično, a lider ove ekipe je upravo Vardy. Napadač Leicestera je u 26 utakmica u Premiershipu postigao 19 golova i prvi je strijelac lige.

8. Karim Benzema (Real Madrid)

Na osmom mjestu ove liste nalazi se napadač Real Madrida. Vjerovatno bi Benzema kotirao i bolje, ali je na početku sezone imao nekoliko problema sa povredama, te je upisao samo 19 utakmica. Ipak, u Francuz je uspio postići čak 19 golova.

7. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Sjajni napadač Dortmunda ove sezone briljira. Vjerovatno je najzaslužniji za rezultate ove ekipe u ovoj sezoni Bundeslige, a uspio je postići 21 gol u isto toliko utakmica u prvenstvu Njemačke.

6. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Aktuelni osvajač Zlatne lopte trenutno se nalazi tek na šestoj poziciji. Portugalac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 25 utakmica u španskoj Primeri i postigao je 22 gola. Sigurno je da će Ronaldo i ove sezone ciljati na prvo mjesto ove liste.

5. Robert Lewandowski (Bayern)

Poljski napadač svojim partijama u ovoj sezoni privukao je pažnju Real Madrida. Lewandowski od početka sezone igra u nevjerovatnoj formi, te je uspio postići 22 gola u 20 prvenstvenih utakmica.

4. Zlatan Ibrahimović (PSG)

Iako je već u godinama Ibrahimović i ove sezone pruža zaista odlične partije. Zlatan je ubjedljivo najbolji strijelac francuskog prvenstva sa 23 gola u 21 odigranoj utakmici. Pored toga Ibrahimović je upisao i deset asistencija.

3. Jonas (Benfica)

Nekadašnji fudbaler Valencije Jonas u ovoj sezoni igra briljantno u dresu Benfice. Brazilski fudbaler je uspio postići čak 24 gola u 22 utakmice portugalskog prvenstva. Također, jedan je od najboljih strijelaca Evropske lige.

2. Gonzalo Higuain (Napoli)

Argentinski napadač je bez premca u italijanskoj Seriji A i drži ubjedljivo prvo mjesto na listi strijelaca. Higuain ima isti učinak kao i Jonas sa 23 golva u 23 utakmice. 

1. Luis Suarez (Barcelona)

Bilo bi čudno kada bi ova lista bila bez fudbalera Barcelone. Iznenađujuće je što na njoj nema Lionela Messija, ali ipak, Luis Suarez se nalazi na listi i to čak na prvom mjestu. Urugvajac je odigrao 24 utakmice u dosadašnjem dijelu Primere i uspio je postići 25 golova. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.