Za svaku pohvalu

Sve bolji uslovi za rad omladinskih selekcija NK Travnik

O. Lekić

Omladinski pogon NK Travnik odlikuje se odličnim uslovima za rad i stručnim trenerskim kadrom koji sprovodi plan i program rada škole. U omladinskom pogonu Vezira rade mladi licencirani treneri koji su svojevremno nastupali za klub iz grada Vezira.

Kako bi što spremnije doečkali nastavak sezone koordinator omladinskog pogona Adnan Beganović i trener pionira Ilija Babić  pauzu su iskoristili tako što su svlačionice doveli u stanje kakvo imaju i veći klubovi od NK Travnik. 

"Uz pomoć roditelja i naših dragih prijatelja uspjeli smo prikupiti određeni dio sredstava i tako renovirati svlačionicu, kako bi naša djeca imala bolje uslove za rad. Sredstva smo uložili u popravku mokrog čvora, tako da sada naši mališani imaju toplu vodu i mogućnost tuširanja poslije treninga. Također smo uspjeli proširiti svlačionicu i u planu nam je da se montira projektor kako bi mogli svi zajedno raditi na analizi utakmice. Ono što nas također raduje je i nova sušilica koja će olakšati posao našoj djeci kao i njihovim roditeljima, jer neće više morati prljave dresove da nose kući. Pored krečenja i novih prostirki, mališani su dobili i četiri garniture dresova za trening, tako da će uvijek imati suhu i čistu opremu za treniranje", kazao je Beganović. 

Trener Babić je prezadovoljan onim što je urađeno i istakao da će mnogo boljim uslovima nego što su bili uz naporne treninge nastaviti tamo gdje su stali, a to je dominacija u Pionirskoj ligi i kao cilj je postavljen zadržavanje prve pozicije. Babić je uputio i poziv za sve zainteresovane mališane da dođu na trening u NK "Travnik" i započnu treninge u zdravoj i sportskoj atmosferi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.