Foto: EPA

Pogodio za minimalnu pobjedu

Vedad Ibišević zadržao Herthu u vrhu Bundeslige

Prva utakmica 23. kola Bundeslige ponudila je okršaj Kolna i Herthe, nakon kojeg su se radovali gosti. Ekipa iz Berlina je golom našeg Vedada Ibiševića slavila sa 1:0 i tako ostala u vrhu Bundeslige.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja, a najvažniji trenutak desio se u 43. minuti. Kalou je uposlio Ibiševića, koji se dobro snašao pred golom Kolna i savladao golmana Horna za vodstvo Herthe od 1:0.

Koln je u nastavku utakmice bio bolji tim na terenu, ali svoju terensku inicijativu nije uspio pretvoriti u poravnanje. Najbolju priliku za domaće imao je Modeste u 83. minuti, ali je bivši napadač Hoffenheima pogodio stativu.

Rezultat se do kraja nije mijenjao pa je Hertha upisala svoju 11. pobjedu ovoj sezoni Bundeslige, ali tek prvu u 2016. godini. Vedad Ibišević je večeras postigao sedmi gol u sezini i tako održao Herthu na trećem mjestu, sa četiri boda više uz utakmicu više u odnosu na Leverkusen i Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 23. kolo:

Koln - Hertha 0:1 (Ibišević 43')


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.