Zrinjski - Sarajevo 2:2

Čudo neviđeno: Otpisani obilježili derbi u Mostaru

Midhat Šljivak

Derbi meč 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su danas u Mostaru Zrinjski i Sarajevo, a na kraju pobjednika nije bilo (2:2).

Fantastičan meč odigrala su ova dva tima, te je opravdan epitet derbija 19. kola Premijer lige BiH.

Nakon mirnih 20-ak minuta u 23. minuti Sarajevo stiže do vodstva. Deni Simeunović koristi neopreznost odbrane domaćeg tima, te pogađa protiv nekadašnjeg tima za prednost gostiju od 1:0.

Todorović je prvi pokušao, ali pravi u Pavlovića, da bi golman Sarajeva spasio mrežu i nakon odličnog šuta Stojkića. Samo minut kasnije sjajna prilika za Harbu. Šutirao je odlično, ali je Karačić sjajno odbranio.

Ipak, u nadoknadi prvog poluvremena Plemići stižu do izjednačenja. Prekrasan gol postiže Ognjen Todorović za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavak također donosi odličan meč. Veliku šansu za Bordo tim imao je Leon Benko u 55. minuti, ali je s gol-linije izbacio Graovac.

Do novog vodstva gosti stižu u 68. minuti. Amer Bekić, još jedan nekadašnji igrač Zrinjskog pogodio je za 2:1.

Ipak, u 84. minuti postavljen je konačan rezultat. Protiv bivšeg kluba pogodio je Nemanja Bilbija za rezultat utakmice od 2:2.

Zanimljivo je da su oba gola za Sarajevo postigli igrači koji su donedavno nastupala za Zrinjski, koji se nije potrudio da ih zadrži u svojim redovima, a i za Zrinjski su postigli golove nekadašnji igrači Sarajeva.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski - Sarajevo 2:2 (Todorović 45+2', Bilbija 84' / Simeunović 23', Bekić 68')


Zrinjski - Sarajevo 0:1 by ss_video
Zrinjski - Sarajevo 1:1 by ss_video
Zrinjski - Sarajevo 1:2 by ss_video
Bilbija by ss_video
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.