Naredna borba 19. marta

Ahmed Vila se pridružio Gustafssonu, Latifiju, Madadiju...

Dž. Mrakić

Mladi bosanskohercegovački MMA borac Ahmed Vila (19) postao je novi član poznatog „Allstars“ trening centra.

Centar utemeljen u Švedskoj najviše je proslavio borac UFC-a Alexander Gustafson, koji se dva puta borio za titulu prvaka UFC-a, ali tu su i drugi respektabilni UFC borci poput Ilira Latifija i Reze Madadija.

Povodom ove značajne vijesti , SportSport.ba je odlučio kontaktirati mladog borca, koji je rekao kako se nada da će opravdati priliku koja mu se pružila.

„Vice Stanišić, inače bivši organizacijski član FFC-a, ubuduće će voditi brigu o mojoj karijeri. On je nedavno postao član menadžerske agencije ManoManagement, koja je vodeća MMA menadžerska agencija u Skandinaviji i koja vodi brigu o karijerama poznatih boraca poput Gustafssona, Latifija i Madadija. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje.“

Za koji dan ga očekuje putovanje u Švedsku, gdje će boraviti dvije sedmice.

„U utorak putujem za Stockholm, gdje ću provesti dvije sedmice trenirajući sa MMA majstorima u „Allstars“ trening centru. Pored toga što ću se pripremati za svoj naredni meč, gdje ću se fokusirati na izoštravanje svojih vještina, snimit ću i jedan promotivni materijal za dokazanu produkcijsku kuću Ostrogonac Productions“, istakao je mladi borac u razgovoru za naš portal.

Inače, Ahmed Vila (19), koji se takmiči u velter kategoriji, neporažen je u svojoj MMA karijeri (5-0), a svoju narednu borbu imat će 19. marta na eventu IFC-a protiv Rusa Arbija Mezdihova (5-2).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.