Od naredne sezone će se igrati Liga 12

Široki Brijeg nije za trokružni sistem

Adnan Beganović

Od naredne sezone elitno klupsko fudbalsko takmičenje u Bosne i Hercegovine brojat će 12 klubova.

Prije godinu dana Skupština Fudbalskog saveza BiH donijela je odluku o skraćenju Premijer lige BiH na 12 klubova, a još uvijek se ne zna po kojem sistemu će se igrati u novoj sezoni.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH, kao i nekoliko klubova, zastupa stajalište da je u ovom trenutku Liga 12 sa trokružnim sistemom najbolja opcija.

Međutim, sa takvim stajalištem ne slažu se iz Širokog Brijega, koji smatraju da je najbolja opcija Liga za prvaka i Liga za ostanak nakon 22 odigrana kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nogometni klub Široki Brijeg stajališta je da bi najbolji sustav natjecanja u budućoj (od sezone 2016./2017.) „Ligi 12“ nogometnog prvenstva BiH bio – dvokružni.  U prvoj fazi prvenstva 12 momčadi odigrale bi 22 kola, a zatim bi šest najuspješnijih nastavilo natjecanje u „Ligi za prvaka“, a šest plasiranih od 7. do 12. mjesta u „Ligi za ostanak“. U ove dvije lige prenijeli bi se bodovi iz prve faze natjecanja, a igralo bi se, također dvokružno, još deset kola", navodi se na službenim stranicama Širokog brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.