Radončića želi više reprezentacija

Klinac kojem smo se nadali dobio poziv Srbije

Edmir Škorić

Mladi košarkaš Dino Radončić, sin nekadašnjeg rukometaša Damira Radončića, igra u madridskom Realu.

Radončić je ove sezone debitovao u timu Reala kod trenera Pabla Lasa i jedan je od onih igrača koje smatramo potencijalima za NBA karijeru.

Iako su postojale nade da će možda igrati za BiH, sve je izvjesnije da će on u budućnosti biti član srbijanske ili španske reprezentacije, mada ga vrbuju i Crnogorci.

Njegova majka je iz Zrenjanina i on ima pravo nastupa za selekciju Srbije, pa je selektor omladinske reprezentacije Srbije Milan Gurović odlučio da ga pozove za turnir u Njemačkoj.

"Nije to do mene, već do saveza i njegovog oca, ali i njega samog. Ako mene neko pita da li želim to dijete u timu, naravno da želim. Mali stvarno ima potencijal, bio bi jedan od nosilaca igre naše reprezentacije", rekao je Gurović.

A šta o svemu kaže njegov otac?

"To će biti isključivo njegov izbor! Supruga i ja nećemo vršiti uticaj. Imam korektan odnos sa ljudima iz srpskog i crnogorskog saveza. Pričali smo sa svima, a na Dini je da odluči. Ja sam dugo igrao u Njemačkoj, on je tamo rođen i živeo je do sedme godine. Vezan je za Zrenjanin, grad u kojem je i počeo da igra košarku. Još uvek nigdje ne oseća potpunu pripadnost. Uskoro će sve biti poznato", rekao je Damir.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.