ACB liga

Pobjede, Reala, Barce i Valencije

Edmir Škorić

Vodeće ekipe španske ACB lige, Real, Valencia i Barcelona, ostvarile su pobjede u mečevima 22. kola.

Real Madrid je 18. pobjedu ostvario u gostima kod Gran Canarije. Evropski prvak je slavio sa 103:93, te je i dalje korak za Barcom i Valencijom.

Ayon je vodio Real do pobjede sa 21 poenom, Rodriguez je ubacio 17, a Nocioni 15 poena, dok je u domaćem timu Oliver as 18 bio najbolji, a Alen Omić dodao je 17 poena.

Barcelona je u svojoj dvorani sa 83:77 savladala Unicaju Malagu. Arroyo sa 15 i Vezenkov sa 13 poena bili su najbolji u domaćem, a Cooley sa 17 u gostujućem timu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valencia je sa 86:81 trijumfovala na gostovanju kod Fuenlabrade. Bolji od ostalih u gostujućem sastavu bili su Hamilton, Shurna i San Emeterio sa po 15 ubačenih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.