Loši rezultati koštali trenera

Eintracht otpustio Armina Veha

Čelnici Eintrachta iz Frankfurta su odlučili prekinuti saradnju sa trenerom Arminom Vehom.

Ovom treneru kumovala je serija neuvjerljivih rezultata i loša pozicija na tabeli. Veh je od dolaska u Eintracht vodio ekipu u 25 utakmica, a ostvario je samo pet pobjeda i čak jedanaest poraza.

"Zahvaljujemo se Arminu Vehu na uloženom trudu i radu u našem klubu.. Rastanak je vrlo težak jer smo imali povjerenje u Veha, ali promjenom trenera želimo pružiti podsticaj ekipi u borbi za opstanak", poručili su iz Frankfurta.

Ekipu će do angažovanja novog trenera sa klupe predvoditi pomoćni trener Reiner Geyer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Frankfurtu se nadaju da će ime novog trenera biti poznato do sljedeće subote, kada se ovaj klub sastaje sa Borussijom iz Monchengladbacha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.