Disciplinska komisija NSBiH odredila kazne

Baklje skupo koštale Zrinjski, Sarajevo i Željezničar

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH odredila je kazne za klubove zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i propuste u organizaciji utakmica.

Najveću kaznu je dobio Zrinjski iz Mostara. Plemići će u kasu Saveza morati uplatiti 4.500KM i to zbog loše organizacije utakmice protiv Sarajeva, te bakljade u duelu sa Širokim.

FK Željezničar je kažnje sa 3.000KM, također zbog propusta u organizaciji meča protiv Širokog u 19. kolu, dok je FK Sarajevo kažnjeno sa 3.500KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u duelu protiv Čelika.

Čelik kažnjen sa 1.500KM zbog neprimjerenog skandiranja u utakmici protiv Travnika, dok su kazne od po 1.000KM dobili Borac i Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je kažnjen zbog propusta u organizaciji utakmice i pirotehničkih sredstava, a Velež zbog kršenja propozicija takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.