Ronaldo košta 96 miliona eura

Eventualni transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real Madrid srušio bi sve rekorde u visini odštete.

Današnje izdanje španske Marce donosi informaciju da su Madriđani stupili u kontakt sa izvršnim direktorom Uniteda Davidom Gillom, koji je predstavnike Reala informisao o cifri za koju bi pustili Ronalda na Santiago Bernebe – 96 miliona eura.

Navodno je to i konačna cijena, jer Gill, prema pisanju Marce, ne namjerava spustiti iznos, iako je Florentino Perez pokušao naći kompromis.

Također se navodi da će Jorge Mendes, Ronaldov agent, u slučaju transfera inkasirati oko 8,7 miliona eura, što će biti rekord u visini naknade za agenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.