Druga liga Sjever, 16. kolo

Svatovac s penala do pobjede, Sloga razbila Ingram

M. Šljivak

Još četiri meča 16. kola Druge lige Sjever odigrana su danas, a lider nakon prvog dijela sezone, ekipa Svatovca iz Poljica, nastavila je s pobjedama.

Po jako teškom terenu odigran je meč između Svatovca i Bosne iz Kalesije u Poljicama. Na kraju su domaći došli do pobjede pogotkom s penala u finišu meča.

Prethodno je golman gostiju odbranio jedan penal, drugi u 84. minuti nije mogao, te je domaći tim slavio s minimalnih 1:0.

Sloga Simin Han je deklasirala na svom terenu ekipu Ingrama iz Srebrenika (6:0).

Halilović je nakon dvije minute igre doveo domaće u prednost, da bi zatim pogađali Omerović, Ahmetović i Islamović, za uvjerljivih 4:0 na poluvremenu.vU nastavku još jednom pogađa Omerović, te Vejzović za konačnih 6:0.

Pogotkom Admira Joldića Radnik iz Lipnice je s 1:0 savladao Bosnu iz Mionice, dok je meč Posavine i Dinama završen bez golova (0:0).

Druga liga Sjever, 16. kolo:

Svatovac - Bosna (K) 1:0 (Imamović 84'p)

Radnik - Bosna (M) 1:0 (Joldić 46')

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Posavina - Dinamo 0:0

Sloga (S.H) - Ingram 6:0 (Halilović 2', Omerović 8', 49', Ahmetović 18', Islamović 38', Vejzović 61')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.