Postigao 44 koša u pobjedi Brookylna

Bojan Bogdanović izjednačio rekord Dražena Petrovića

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović u noći sa utorka na srijedu odigrao je utakmicu karijere u NBA ligi. 

Brooklyn Nets je na svom parketu savladao Philadelphiju 76ers rezultatom 131:114, a najbolji igrač utakmice bio je Bojan Bogdanović koji za vrijeme provedeno na parketu ubacio 44 koša i tako izjednačio najbolji učinak Dražena Petrovića iz 1993. u najjačoj košarkaškoj ligi. 

"Otvorio sam utakmicu s nekoliko slobodnih bacanja i koševa iz kontri. U prvoj četvrtini postigao sam 15 ili 17 koševa, ne znam tačno, ali shvatio sam tad da je ovo velika prilika da postavim svoj rekord u NBA ligi. Pokušao sam doći i do 50 koševa, ali sam promašio nekoliko šuteva u nizu pa je i ovo izgledalo dobro", kazao je Bogdanović nakon velike utakmice. 

Bogdanović je uz 44 koša upisao još osam asistencija te dva dodavanja, a dosadašnji njegov vrhunac u NBA lige bio je prošle godine, kada je u pobjedi Brookyln Netsa postigao 28 koševa protiv Orlanda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.