Jesu li Teletović i Bogdanović sinoć ušli u NBA historiju?

Fantastična partija obojice

Jesu li Teletović i Bogdanović sinoć ušli u NBA historiju?

Dž. Mrakić

Brooklyn Nets i Phoenix Suns sinoć su odigrali drugi međusobni susret ove sezone. 

U ogledu dvije ekipe, koje pružaju izuzetno loše partije ove sezone, slavila je ekipa Brooklyna rezultatom 116:106.

Ipak, ovaj susret bio je posebno zanimljiv navijačima s naših prostora, s obzirom da su nastupila dva rođena Hercegovca, Mirza Teletović u redovima Sunsa i Bojan Bogdanović u redovima Netsa.

Mirza Teletović pružio je drugu najbolju partiju u svojoj NBA karijeri, postigavši bivšem klubu 30 poena i ostvarivši 11 skokova, dok je s druge strane hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u trijumfu svog kluba bio najbolji strijelac sa 24 poena.

Dakle, dva momka, rođena u istoj državi, u hercegovačkim gradovima Jablanici i Mostaru, zajedno su sinoć postigli 54 poena. Zaista je teško pronaći podatak ovog tipa da li je ijednom drugom dvojcu rođenom u istoj državi van Sjedinjenih Američkih Država pošlo za rukom da postigne ovoliki broj poena na jednom NBA susretu, međutim, čak i da nisu prvi, zasigurno su ušli u NBA historiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti