Utakmica koju jednostavno morate vidjeti

Tako mali, a već majstori: Pogledajte dječiji El Clasico!

El Clasico je najspektakularnija utakmica na svijetu koja uvijek nosi naboj koji uzrokuje nevjerovatno rivalstvo na relaciji Barcelone i Real Madrida.

Susreti ova dva kluba izazovaju ogroman interes javnosti, pa se tako prate čak i međusobne utakmice najmlađih selekcija klubova iz Madrida i Katalonije.

Tako je danas odigran El Clasico u kategoriji popularnih 'pjetlića', odnosno u dječaka do 12 godina. Barcelona je slavila sa 2:0, a pored dva gola mlade nade kluba sa Nou Campa su u potpunosti nadigrale svoje vršnjake iz Madrida i propustile nekoliko prilika da do koljena dotuku svoje najveće rivale.

View post on imgur.com

Simpatično je vidjeti kakvu količinu entuzijazma nosi ovaj dječiji El Clasico, kojeg u Španiji zovu Mini Clasico. Igrači obje ekipe su tako mali, a već znaju sve sa loptom, u šta smo se u potpunosti uvjerili gledajući sažetak ove utakmice.

Barcelonini i Realovi dječaci se na terenu ponašaju baš kao i njihove mnogo starije kolege iz prvih ekipa ova dva kluba, a vidjeli smo sjajne poteze i driblinge, jedan izuzetan pogodak iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, simpatično i pomalo komično protestovanje fudbalera kod suca, ali i onu najiskreniju moguću radost Barcinih mališana.


Usput, ako nekoga interesuje, dječak koji je postigao eurogol iz slobodnog udarca zove se Toni Caravaca, ima 12 godina i jedan je od najtalentovanijih polaznika čuvene La Masije. Pa, zapamtite to ime, možda ga budete često slušali za sedam, osam godina...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.