NCAA

Syracuse nevjerovatnim preokretom do Final Foura

Midhat Šljivak

Košarkaši Syracusea plasirali su se na Final Four NCAA lige. Oni su nevjerovatnim preokretom savladali Virginiju 68:62.

Nevjerovatan meč ponudila su ova dva tima. Prvo poluvrijeme je potpuno pripalo Cavaliersima i na odmor su otišli sa 14 poena prednosti, 35:21.

Do sredine igre u drugom poluvremenu Virginia je imala prednost. Bilo je plus 15 u tim trenucima 54:39, ali je zatim krenula fantastična serija Syracusea.

Fantastičnim presingom prisilili su Virginiju na brzu igru, koja im nije odgovarala. S druge strane Orange je pogađao sve, te su na kraju uspjeli da preokrenu meč u svoju korist i da dođu do pobjede.

Tako je Syracuse ostvario plasman na Final Four, a do njega ih je vodio Malachi Richardson sa 23 poena, od čega je 21 ubacio u drugom poluvremenu.

London Perrantes je s druge strane ubacio 18 poena...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.