Arnold Gjergjaj novi rival Hayemakera

Čovjek koji je nokautirao Redžovića u ringu s Hayeom

Midhat Šljivak

Britanski bokser David Haye ponovo će u ring 21. maja.

Nakon što je u januaru nakon trogodišnje pauze nokautirao Marka de Morija, novi rival popularnom Haymakeru bići borac s Kosova Arnold Gjergjaj.

Meč između Hayea i kosovskog boksera biće održan 21. maja u Londonu, a interesantno je da je Gjergjaj prije godinu i pol dana nokautirao i bh. boksera Adnana Redžovića i tamo je nanio prvi poraz u karijeri.

Sada mu slijedi najveći izazov u karijeri. Meč s Hayeom bi mu mogao donijeti slavu, a s 29 pobjeda u isto toliko mečeva kosovski bokser ima drugi najduži niz trijumfa u teškoj kategoriji.

Ispred njega je samo WBC šampion Deontay Wilder koji ima niz od 36 pobjeda. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.