Ovo ih je najviše zaboljelo

Deset najtežih poraza Real Madrida u El Clasicu

Sutra navečer se na Camp Nou stadionu igra vjerovatno najveći derbi svjetskog fudbala - El Clasico.

Riječ je naravno o dvoboju Barcelone i Real Madrida, koji uvijek privlači veliku pažnju svjetske javnosti.

Ovo rivalstvo je kroz historiju donijelo veoma zanimljive dvoboje, a mi vam u ovom slajdu donosimo deset najtežih poraza Kraljevskog kluba u El Clasicima.

10. Real Madrid - Barcelona 0:3 (1984)

Ova pobjeda Barcelone mnogo je veća i značajnija kada se uzme u obzir da su u Madrid došli bez Diega Maradone i Menottija. 

Ključnu ulogu u meču za uvjerljivu pobjedu odigrao je, kasnije igrač Rel Madrida, Bernd Schuster.

9. Barcelona - Real Madrid 5:0 (1994)

Riječ je o čuvenoj Barceloninoj generaciji koja je predvođena Johanom Cruyfom. Na ovom meču briljirao je Romario sa tri postignuta pogotka.

8. Real Madrid - Barcelona 1:2 (2004)

Utakmica koja će ostati upamćena po crvenom kartonu za Luisa Figa. Također, zapamćena će biti i sjajna asistencija Ronaldinha za gol Xavija.

7. Real Madrid - Barcelona 0:3

Jedan od najpoznatijih El Clasica ikada odigranih, definitivno. Ostat će upamćen po magiji Ronaldinha.

Posebno impresivan bio je njegov pogodak kojem je prethodio sjajan dribling pored Sergia Ramosa, a nakon toga cijeli Bernabeu mu je aplaudirao.

6. Real Madrid - Barcelona 2:6 (2009)

Iako je Real Madrid poveo u 14. minuti golom Higuina, Henrey i Messi nisu imali milosti. Guardiolina ekipa nanijela je jedan od najtežih poraza Realu u historiji.

5. Barcelona - Real Madrid 5:0 (2010)

Neslavan debi Josea Mourinha u El Clasicu. Barcelona je uništila Kraljevski tim.

4. Real Madrid - Barcelona 0:2 (2011)

U pitanju je prvi meč polufinala Lige šampiona. Tri dana prije ovog meča, Real je slavio protiv Barcelone u finalu Kupa Kralja nakon produžetaka, a ostat će upamćen veliki verbalni rat pred ovaj dvoboj.

3. Real Madrid - Barcelona 1:2 (2012)

Susret Kupa Kralja kojeg je obilježio pogodak Erica Abiala. Samo nekoliko dana poslije toga, Abidal je podvrgnut transplataciji jetre.

2. Real Madrid - Barcelona 3:4 (2014)

Sjajan meč koji je obilježen sa čak tri pogotka Lea Messija. Meč će ostati upamćen i po ovoj fotografiji koju su kasnije često koristili navijači Barcelone u ismijavanju ljutog rivala.

1. Real Madrid - Barcelona 0:4 (2015)

Posljednji El Clasicco ali veoma bolan za navijače Kraljevskog tima. Tada se Barcelona sa njihovom ekipom poigrala na Bernabeu te najavila lošu sezonu Real Madrida.

To je bio samo početak problema za Beniteza na klupi Reala...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.