Šest kola prije kraja sezone

Dilaver sa Ferencvarošom prvak Mađarske

Bh. internacionalac Emir Dilaver (24) sa svojim Ferencvarošom okitio se naslovom prvaka Mađarske. 

Tim kojeg vodi Thomas Doll jučer je u okviru 27. kola OTP Bank Lige poražen od Debrecena sa 2:1, ali zahvaljujući kiksu MTK Budapesta ostao je vodeći na tabeli sa 22 boda prednosti i tako matematički osigurao naslov prvaka.  

Veliki doprinos u uspjehu Ferencvaroša svakako je dao i naš Dilaver, koji je tokom cijele sezone nezamjenjiv u prvom sastavu i ovo mu je ujedno druga titula u karijeri. Prethodno je u sezoni 2012/2013. bio prvak s Austrijom Beč. 

Dilaver je u Ferencvaroš, kojem je ovo 29. naslov u klupskoj historiji, stigao 2014. godine iz bečke Austrije. Po vokaciji je desni bek i ranije je nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Austrije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.