Slaven ide u finale

Kup Hrvatske: Riječani doživjeli šok u Koprivnici

Ekipa Rijeke je večeras u Koprivnici doživjela šokantan poraz od Slaven Belupa rezultatom 3:0 i oprostila se od Kupa Hrvatske.

Nakon pobjede od 2:1 u prvoj utakmici, Riječani su na revanš polufinala Kupa doputovali sa prednošću od jednog gola, ali su potpuno neočekivano pretrpjeli pravi debakl.

Slaven Belupo je do prednosti došao u 43. minuti, kada je pogodio Ejupi. Ozobić je u 54. minuti povisio na 2:0, da bi Pokrivač u 72. postavio konačnih 3:0 za Slaven Belupo.

Ekipa iz Koprivnice će se u finalu najmasovnijeg hrvatskog takmičenja gotovo sigurno sastati sa Dinamom, kojem će revanš na Maksimiru protiv Hajduka vjerovatno biti samo formalnost nakon pobjede od 2:0 na Poljudu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kup Hrvatske, 1/2 finale:

Slaven Belupo - Rijeka 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.