Slavlje navijača Varteksa

HNL: Debakl Hajduka

SportSport.ba

U derbiju 24. kola prve Hrvatske nogometne lige Varteks je u Varaždinu deklasirao Hajduk 4:0

Na Gradskom stadionu Varteks je odigrao najbolje prvo poluvrijeme u ovoj sezoni. U prvom poluvremenu Hajduk je nadigran, golman Miro Varvodić, je četiri puta vadio loptu iz svoje mreže do 35. minute. Već u 4. minuti, nakon slobodnog udarca sa lijeve strane, Matija Smrekar spretno glavom vara Varvodića. Isti igrač u 27. minuti prekrasnim polulobom sa 20 metara postiže gol za 2:0. Nakon toga je na scenu stupio Goran Mujanović, koji za pet minuta postiže dva gola. Prvi u 30. minuti, a drugi pet minuta kasnije. Nakon kastrofalnog prvog poluvremena, sve je '' mirisalo'' na još teži brodolom Hajduka, ali se rezultat u nastavku utakmice nije mijenjao.Varteks je posljednji puta slavio protiv Hajduka na domaćem terenu 1. aprila 2006. godine.

U komšijskom derbiju Osijek je nakon preokreta savladao Cibaliju 2:1. Gosti su odlično otvorili utakmicu, nakon sedam minuta su imali gol prednosti, strijelac je bio Malčić. Osijek je izjednačio u 26. minuti golom Smoje, a pitanje pobjednika u ovom duelu riješeno je autogolom Radasa u 56. minuti.

U dalmatinskom okršaju Šibenika i Rijeke nije bilo golova. U sastavu Šibenika Ermin Zec je igrao do 86. minute, dok je ekipi Rijeke Alen Škoro završio u svlačionici već nakon prvih 45 minuta. Inter i Slaven Belupo su također odigrali 0:0, Mahir Iftić je u ekipi Intera odigrao cijelu utakmicu, u sastavu Slaven Belupa Asim Šehić je ušao u 77. minuti.

Rezultati 24. kola:

Međimurje - Zadar 2:3
Zagreb - Dinamo 0:0
Šibenik - Rijeka 0:0
Inter - Slaven Belupo 0:0
Osijek - Cibalia 2:1
Varteks - Hajduk 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.