Mirza ubacio 26 poena

Fantastični Teletović presudio Houston Rocketsima

Košarkaši Phoenix Sunsa pobijedili su sinoć na gostovanju ekipu Houston Rocketsa koja se bori za Play Off rezultatom 124:115.

Domaći su meč odlično otvorili te su sjajnom prvom dionicom stekli prednost od 12 poena (39:27). Ipak druga četvrtina donosi mnogo bolju igru Sunsa koji uspjevaju da se vrate u igru te do odmora smanje prednost domaćih na samo minus tri.

Treća dionica prošla je u nešto izjednačenijoj košarci, a Sunsi su ovaj period riješili u svoju korist sa dva poena ralike. Presudna u ovom meču bila je posljednja dionica koju su Sunsi dobili sa deset poena razlike (35:25) i na taj način upisali izjednačujuću pobjedu.

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović upisao je u ovom meču sjajno izdanje i najzalužniji je za trijumf Sunsa. Mirza je za 31 minutu na parketu ubacio 26 poena uz pet skokova i dvije asistencije. 

Teletović je iz igre šutirao 10 od 20, a za tri poena četiri od devet. Kod ekipe Houston Rocketsa James Harden je ubacio 30 poena i bio je najefikasniji na meču.





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.